HTML

Könyv (őstörténet)

Az őstörténettel és írástörténettel foglalkozó könyvekről szeretnék beszámolni.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A székely rovásírás eredete (könyv)

2010.03.03. 16:19 Tiszteletes úr

Varga Géza írástörténész kötetét az Írástörténeti Kutatóintézet adta 1999-ben, ugyanebben az évben megjelent az angol változata is. Az 1999-es Frankfurti Nemzetközi Könyvkiállítás központi pavilonjában Róna-Tas András és Bálint Csanád lektori véleményének köszönhetően nem állították ki http://www.tar.hu/kulturpolitika/ . Ez a koncepciós eljárás ama kultúrpolitikai törekvés része volt, amelynek keretében a Fidesz-kormány a székely rovásírást kiszorította a kiállításról. Makovecz Imre, a kiállítást tervező építészek egyike tiltakozása jeleként lemondott a kuratóriumi tagságáról. Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke is tiltakozott a rovásírás üldözése ellen - azóta az MVSZ nem kap állami támogatást.  

A kötet azóta a negyedik kiadásban jelent meg.

 

 

A jelen kötet (a kutatók utóbbi években megváltozott álláspontjának ismertetésével) dokumentálja az akadémikus "tudomány"-nak a székely rovásírás eredetével kapcsolatos megdöbbentő tanácstalanságát.

Bizonyítja, hogy a székely rovásírás kőkori világmodellek jelkészletéből származik.

Azaz a székely rovásírás e közös gyökerek miatt áll rokonságszerű kapcsolatban Eurázsia legősibb írásaival s amerikai indián szimbólumokkal.

A hunok által is használt írás a Földközi-tenger keleti medencéjének környezetében használt legősibb lineáris írások képviselője; gyökerei több, mint tízezer évesek.
 
***


Megjelenés éve: 1998., ISBN: 963 03 4505 6 92 oldal, 37 kép, B/5 formátum, ragasztókötéssel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvsator.blog.hu/api/trackback/id/tr141806039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása